My "new" V-Synth XT won't boot up!

Forum for V-Synth, V-Synth XT, V-Synth GT and V-cards

My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby rungabic » 05:38, 30 July 2015

Just throwing this out there, in case anyone has a simple fix. The unit I just bought arrived today, and when I power it on, the screen immediately lights up (solid "blue" or whatever), and then nothing further happens....ever. Also, none of the LED indicators illuminate.

I fiddled with the screen contrast knob, but that wasn't it. It basically acts like a computer without the OS installed. I'm assuming I'm going to have to get a refund from the seller and start over with my search, but just in case someone has an idea, I'm all ears.

You can see a video of the failure here, though there's really not much to see:

http://youtu.be/WJQcqV9FX4o

Thanks!
rungabic
 
Posts: 4
Joined: 16:23, 26 July 2015


Re: My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby PauloF » 13:14, 31 July 2015

New board?

Under warranty?

The better would be to return it and get your money back
User avatar
PauloF
 
Posts: 4079
Joined: 02:35, 16 January 2006
Location: Lisbon, Portugal

Re: My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby scottkahn » 19:20, 7 March 2016

Try this...

1. Go to Roland website and download V-Synth XT Version 2.02 update here:
http://roland.com/support/article/?q=do ... SYNTH%2FXT

3. Straightforward steps included with the download to connect a USB cable, copy the downloaded update files to the V-synth, which mounts on your compute like a USB volume/drive.

This does a full update and re-initialization of the synth. You should be in business. Otherwise... my guess is that it's seriously broken.
scottkahn
 
Posts: 8
Joined: 18:22, 7 March 2016
Location: NJ

Re: My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby rungabic » 20:16, 7 March 2016

Thanks -- this was actually an old thread. Apparently something shook loose in transit, and then (reportedly) shook back into place in transit back to the seller. I ended up getting another one from someone else, and had no problems...
rungabic
 
Posts: 4
Joined: 16:23, 26 July 2015

Re: My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby PauloF » 14:33, 8 March 2016

rungabic wrote:Thanks -- this was actually an old thread. Apparently something shook loose in transit, and then (reportedly) shook back into place in transit back to the seller. I ended up getting another one from someone else, and had no problems...


Lol, yes very strange "transit" behavior, specially the "shook back into place in transit back to the seller" :-)

Good that you got another one in good condition !

Enjoy your XT!
It is a hell of a board
User avatar
PauloF
 
Posts: 4079
Joined: 02:35, 16 January 2006
Location: Lisbon, Portugal

Re: My "new" V-Synth XT won't boot up!

Postby Quinnx. » 05:56, 18 May 2016

yeah that happened to me too and i did a complete rebuild
https://www.youtube.com/watch?v=_kiGHQOKJkk
User avatar
Quinnx.
 
Posts: 3437
Joined: 11:28, 13 January 2005
Location: HomeTown Ireland: Current Location USA


Return to V-Synth

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests