Fruity Loops and Synths

Forum for SH-201

Fruity Loops and Synths

Postby usernameplayer » 18:20, 3 November 2013

Hey everyone. I have a question:
Is it possible, when using a Fruity Loops synth (toxic biohazard for ex) to actually modify and change, using the real synth, the sounds offered by the virtual one?
usernameplayer
 
Posts: 3
Joined: 18:12, 3 November 2013


Re: Fruity Loops and Synths

Postby DaniH » 02:26, 6 November 2013

If you asking if you can use you sh-201 to control the flstudio plug-ins, than yes. You map them via midi.
DaniH
 
Posts: 105
Joined: 13:08, 13 December 2010

Re: Fruity Loops and Synths

Postby usernameplayer » 15:11, 6 November 2013

how do I do that?
usernameplayer
 
Posts: 3
Joined: 18:12, 3 November 2013

Re: Fruity Loops and Synths

Postby usernameplayer » 23:30, 6 November 2013

I mean, I already did that. But the only thing I can modulate using the pitches and buttons on the synthesizer , is the sound coming from the synthesizer itself, while the sound in the fruity loops (which is also played when a key is pressed) remains unchanged
usernameplayer
 
Posts: 3
Joined: 18:12, 3 November 2013

Re: Fruity Loops and Synths

Postby darkstar679 » 18:53, 25 December 2013

Yes, it is possible.

You have to use audio out on your PC and feed the exit-in on the SH-201, send the audio signal through the synth BUT I think that is not what you want to do because the result is not any good because the processing with synth in this way is very simple kind of filtering. You don't have full access to the whole filter unit as far in understand the synth.

Better you find plugins for processing your software synth instead of using the hardware synth for that.

But the SH 201 works well the FL Studio

Chris
darkstar679
 
Posts: 61
Joined: 00:04, 7 January 2013


Return to SH-201

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest