RD 800 audio recording issues -- to USB

Forum for RD-700GX, RD-700NX and RD-800

RD 800 audio recording issues -- to USB

Postby KenB » 00:42, 9 April 2015

I have tried 3 different usb drives now, 2 PNY Turbo 32 GB USB 3.0 drives and one Kingston DataTraveler 32GB USB 3.0. There are no issues while recording audio, but when I take the USB drive to a computer (any computer) an play the wav files, sometimes the audio will have what sounds like "skips" in the middle of the song. This happens maybe 40% of the time.

I have formatted each drive in the RD 800 and not stored any other files on them.

Any ideas what could be happening? It is very annoying to finally play a song right (I'm just learning) and then for the recording to be dorked up.

Thanks for any tips.
KenB
 
Posts: 1
Joined: 00:38, 9 April 2015


Re: RD 800 audio recording issues -- to USB

Postby siros » 02:30, 14 April 2015

I can use Kingston DT 8GB USB 2.0 without any problem.
But my recording so far is quite short, only 2-3 minutes.

Do you use it for long recording?
Does it skip if you play it back on piano itself?

Anyway, you should check with Roland on this. This is not normal.
siros
 
Posts: 1
Joined: 02:21, 14 April 2015

Re: RD 800 audio recording issues -- to USB

Postby SenaJr » 02:26, 24 April 2016

I have the same problem.
How do you solve it?
SenaJr
 
Posts: 1
Joined: 16:03, 23 April 2016

Re: RD 800 audio recording issues -- to USB

Postby LarryB711 » 01:27, 11 November 2016

We have the same problems have tried 3 different USBs, formatted 2 of them then the piano would not even recognize it was plugged in..... very frustrated...... any help?????? thanks
LarryB711
 
Posts: 1
Joined: 01:25, 11 November 2016


Return to RD-700 / 800 series

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest