Question for Roland Fantom X7/X8 users?

Forum for Fantom-S/S88, Fantom-X6/7/8, Fantom-XR and Fantom-Xa

Question for Roland Fantom X7/X8 users?

Postby Dark Star Balla » 07:17, 20 December 2016

I want to know if I can use all 4 analog & the s/pid outs simultaneously?
Example... I'd like to route my bass patches out to 3, synths to 4, pianos to L/R stereo & strings to s/pid stereo. Has anyone had success with this or even know if it can be done?
Dark Star Balla
 
Posts: 20
Joined: 19:08, 13 January 2008
Location: South Chicago area


Re: Question for Roland Fantom X7/X8 users?

Postby gcoudert67 » 09:33, 20 December 2016

I haven't tried but doesn't the manual state that the digital out outputs the same sound as the main stereo (i.e. 1 & 2) outs, albeit in a digital form?
gcoudert67
 
Posts: 188
Joined: 12:58, 19 August 2014
Location: Dunstable, UK

Re: Question for Roland Fantom X7/X8 users?

Postby Dark Star Balla » 03:56, 10 January 2017

Yes but I was looking for a work around.
Dark Star Balla
 
Posts: 20
Joined: 19:08, 13 January 2008
Location: South Chicago area

Re: Question for Roland Fantom X7/X8 users?

Postby gcoudert67 » 18:41, 10 January 2017

Dark Star Balla wrote:Yes but I was looking for a work around.


I know what you meant but it won't work. If you route your piano to stereo output A, it'll come out of the digital output as well. You can't select that digital out as an output anyway, it's A (1+2), B (3+4), 1, 2, 3 or 4. The spdif out is just a copy of analogue pair A. You can't send different signals to them. Which is a shame because I too could do with more outs! :-)
gcoudert67
 
Posts: 188
Joined: 12:58, 19 August 2014
Location: Dunstable, UK


Return to Fantom-S and Fantom-X

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests