Missing samples.

Forum for Fantom-S/S88, Fantom-X6/7/8, Fantom-XR and Fantom-Xa

Missing samples.

Postby mugur_clape » 00:57, 1 February 2017

Hey guys. So...I have this problem. I've imported some sample notes for a weird traditional instrument. I did all the assigning and stuff, did some more editing, saved it to a Patch. Each time I restart the keyboard B2,C3,B3,C4,B4,C5...and so on, just disappear. I reassigned them...twice and started allover again once (by allover I mean even recopying the samples from my PC to the flash card). Am I forgetting something? Cause I'm kind of new to the Fantom X. Thanks in advance.
mugur_clape
 
Posts: 10
Joined: 18:40, 17 October 2016


Re: Missing samples.

Postby gcoudert67 » 23:36, 2 February 2017

Save the samples first using the Write button. Importing them isn't enough.
Create the multisample and save it.
Create the patch and save it.
gcoudert67
 
Posts: 193
Joined: 12:58, 19 August 2014
Location: Dunstable, UK

Re: Missing samples.

Postby gcoudert67 » 23:11, 3 February 2017

To add to my previous post, when you import samples via the PC, you have to follow this procedure:
- from the PC, copy the samples to the TMP folder of the card
- on the Fantom, import the samples (AUDIO IMPORT)
- save the samples
gcoudert67
 
Posts: 193
Joined: 12:58, 19 August 2014
Location: Dunstable, UK


Return to Fantom-S and Fantom-X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests