Amp Sim on the audio input?

Forum for Roland FA-06/08

Amp Sim on the audio input?

Postby stevel » 22:23, 4 January 2018

Hello all,

Is there any way to put the amp sim effect on the audio input?

I'd like to plug my guitar directly into the FA, go through the internal amp sim, and then have it mixed with the output of the FA - I see playing live guitar along with MIDI backing tracks though a powered PA speaker.

I don't think it's possible but maybe I missed something.

I think I could put it on as TFX but that's going to affect everything else in the SS as well.

What about as IFX?

I may just have to use some external Amp sim pedal...
stevel
 
Posts: 309
Joined: 07:08, 17 May 2015


Re: Amp Sim on the audio input?

Postby bennyseven » 20:42, 5 January 2018

this will be possible if you set "TFX Loc" to INPUT (instead of MAIN).
In the EFFECTS EDIT page down right in the corner.

This will route TFX from audio input to the Mic Reverb and then to the main bus.
bennyseven
 
Posts: 612
Joined: 18:01, 19 April 2014
Location: Germany

Re: Amp Sim on the audio input?

Postby stevel » 19:15, 6 January 2018

bennyseven wrote:this will be possible if you set "TFX Loc" to INPUT (instead of MAIN).
In the EFFECTS EDIT page down right in the corner.

This will route TFX from audio input to the Mic Reverb and then to the main bus.


Oops, sorry Benny I was mistaken - actually the TFX doesn't inlcude the Amp Sim.

It's available on MFX and IFX - but I don't think I can get either of them in line with the Audio Input.
stevel
 
Posts: 309
Joined: 07:08, 17 May 2015


Return to FA-06 / FA-07 / FA-08

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests