Master EQ bug?

Forum for Roland FA-06/08

Master EQ bug?

Postby vinchenzison » 10:32, 9 February 2018

Morning,

I'm coming from being a Fantom XA user for 8 years to an FA-07 this week and I'm confused by the Master EQ.
My understanding is that once set this shouldn't change although my experience is somewhat different on the FA.

So for example, I have a Single tone studio set with a Piano, I modify the Master EQ, write settings etc
If I change the tone to the next tone in the same studio set it then resets my master EQ settings to zero.
If I go back to the original tone it stays at 0. If I change studio set and go back it's still 0 even if I've saved the studio set after modifying the master eq.

Is this the same experience others have or is this a bug?
I'm running the latest firmware.

Thanks
vinchenzison
 
Posts: 3
Joined: 10:23, 9 February 2018


Re: Master EQ bug?

Postby Skijumptoes » 17:25, 9 February 2018

Are you in studio set mode when this happens? (i.e. both split and dual lights are lit).

If you're not, i.e. if you're just in the FA Preview set, but on single voice then the master EQ will change.
Skijumptoes
 
Posts: 486
Joined: 11:08, 21 June 2010

Re: Master EQ bug?

Postby vinchenzison » 18:30, 9 February 2018

Good point, I'll check this out later.
vinchenzison
 
Posts: 3
Joined: 10:23, 9 February 2018

Re: Master EQ bug?

Postby vinchenzison » 22:57, 9 February 2018

I checked and it seems to happen in any mode where I switch a single tone to another.
Even if I go back to Saved studio sets there just doesn't seem to be a way of getting back my saved Master EQ without turning off and back on again.
vinchenzison
 
Posts: 3
Joined: 10:23, 9 February 2018

Re: Master EQ bug?

Postby lipi » 20:48, 10 February 2018

The Master EQ settings are System saved not by studio sets...
lipi
 
Posts: 16
Joined: 08:22, 19 October 2017

Re: Master EQ bug?

Postby Skijumptoes » 00:13, 11 February 2018

As above, but you can save EQ offsets on a part basis in the studio sets. This is in addition to the master EQ, which is better used as a general setup parameter for your FA and the environment it's in. (i.e. in a studio/live rig etc).
Skijumptoes
 
Posts: 486
Joined: 11:08, 21 June 2010


Return to FA-06 / FA-07 / FA-08

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest