Arpeggiator - No "normal" mode

Forum for the JD-XA.

Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 01:31, 11 October 2015

Hi

I found that there is no way to use the arpeggiator in a normal way, my other synth's arpeggiator work all in the classic way, but the JDXA arp is too strange, ok it can do something that other arp can't d but.. I need also a normal Arp !

thank you
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015


Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby richardbates1 » 04:23, 11 October 2015

Redrain68 wrote:Hi

I found that there is no way to use the arpeggiator in a normal way, my other synth's arpeggiator work all in the classic way, but the JDXA arp is too strange, ok it can do something that other arp can't d but.. I need also a normal Arp !

thank you


I am not sure what you mean by normal mode? but in the arpeggio section of the JDXA there are all kinds of choices in the motif section. You can choose "UP" "Down" "UP and DOWN" "Random" etc. I think that pretty much fits the normal mode? Or are you describing something different?
User avatar
richardbates1
 
Posts: 359
Joined: 19:58, 19 July 2013

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 10:33, 11 October 2015

Yes, I mean something different...

Now I'm not near my jdxa...I'll describe it better this night...

Up and down not work like other syhth...especially with more than one key pressed
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 22:57, 11 October 2015

Arepggio of C chord (C+E+G) with octave range set +1

V-Synth XT
https://soundcloud.com/redrain-2/v-synth

Nord Lead A1
https://soundcloud.com/redrain-2/nord-lead-a1


and now... the same on JDXA
https://soundcloud.com/redrain-2/jdxa
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby cello » 07:48, 12 October 2015

Have you tried the U/D (L&H) motif, also the U/D (_ ) one?
User avatar
cello
 
Posts: 1363
Joined: 11:47, 1 August 2011
Location: Glasgow, UK

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 08:13, 12 October 2015

cello wrote:Have you tried the U/D (L&H) motif, also the U/D (_ ) one?



I have tryed all the Motif, this is why the JDXA audio file is longer than the other two......
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby cello » 08:58, 12 October 2015

Strange - on both my XAs I'm getting the exact pattern in your first two sound clips.
User avatar
cello
 
Posts: 1363
Joined: 11:47, 1 August 2011
Location: Glasgow, UK

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 09:05, 12 October 2015

cello wrote:Strange - on both my XAs I'm getting the exact pattern in your first two sound clips.



VERY STRANGE, can u send the patch to

rmiele68 AT gmail DOT com ?

thank you
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 09:06, 12 October 2015

Maybe I can try with a reset of the JDXA ? there is a way ?

I use Template n.1 for the test
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby cello » 09:46, 12 October 2015

Just discovered something that may be relevant...

Using an INIT sound (I'm using G-01) - I set up an arp using Up (_ ). Grid is 1/8th, tempo 60. Play C, E, G together and you get the pattern you want.

However using the above settings and change the OCTAVE RANGE to +1, the pattern no longer plays; it does something else.

If I go back to OCTAVE RANGE = 0, and I play C, E, G in left AND right hand, I then get the two octave pattern in your first two sound clips.

So - seems like something funny going on when OCTAVE RANGE is used...
User avatar
cello
 
Posts: 1363
Joined: 11:47, 1 August 2011
Location: Glasgow, UK

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 10:39, 12 October 2015

cello wrote:Just discovered something that may be relevant...

Using an INIT sound (I'm using G-01) - I set up an arp using Up (_ ). Grid is 1/8th, tempo 60. Play C, E, G together and you get the pattern you want.

However using the above settings and change the OCTAVE RANGE to +1, the pattern no longer plays; it does something else.

If I go back to OCTAVE RANGE = 0, and I play C, E, G in left AND right hand, I then get the two octave pattern in your first two sound clips.

So - seems like something funny going on when OCTAVE RANGE is used...



YES ! the octave range is the point ! when setted different from zero semething happen !
Maybe , this is a feature, because the arpegiator of the JDXA is very complex
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby SynthGraphics » 01:48, 6 December 2015

Yeah, the Arpeggiator in my JD-XA seems very jacked up, impossible to get to standard running arpeggio from it. Same weird un-usable results as mentioned.

When I play A-B-C chord on a standard synth (Poly-61, Juno-60, you name it, etc), set to UP and 1 octave you get

A - B - C - A(+1 oct) - B(+1 oct) - C(+1 oct)

do the same on the JD-XA set UP(_ ) and OCT +1 you get some random downward motif ???? HUH???

UP (L) or UP(L&H) you get one note repeating no matter what chord you hold or octave amount. Very annoying arpeggiator.

Maybe I need a factory reset??
SynthGraphics
 
Posts: 97
Joined: 23:06, 3 November 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 02:08, 6 December 2015

Maybe we need a new firmware....
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby SynthGraphics » 02:09, 6 December 2015

SynthGraphics wrote:Yeah, the Arpeggiator in my JD-XA seems very jacked up, impossible to get to standard running arpeggio from it. Same weird un-usable results as mentioned.

When I play A-B-C chord on a standard synth (Poly-61, Juno-60, you name it, etc), set to UP and 1 octave you get

A - B - C - A(+1 oct) - B(+1 oct) - C(+1 oct)

do the same on the JD-XA set UP(_ ) and OCT +1 you get some random downward motif ???? HUH??? Template 1 (which I assume is standard)

UP (L) or UP(L&H) you get one note repeating not matter what chord you hold or octave amount. Very annoying arpeggiator.

Maybe I need a factory reset??
SynthGraphics
 
Posts: 97
Joined: 23:06, 3 November 2015

Re: Arpeggiator - No "normal" mode

Postby Redrain68 » 02:47, 6 December 2015

this is another bug i've found :

viewtopic.php?f=57&t=51182
Redrain68
 
Posts: 48
Joined: 19:33, 20 September 2015

Next

Return to JD-XA Keyboard

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests