A-800PRO Upper mode doesn't remeber MIDI channel

Other Roland synthesizers, modules, keyboards, etc.

A-800PRO Upper mode doesn't remeber MIDI channel

Postby dubwoofer » 21:40, 11 August 2014

I just bought an A-800PRO second hand to use live with my computer-based keyboard rig. When performing, I want to quickly switch between two VST instruments on different MIDI channels using the Upper and Lower keyboard buttons, but after setting the channel numbers, the Upper mode resets to channel 1 after I switch back from Lower mode. The lower mode retains the channel just fine.

Is there a setting I'm missing?
dubwoofer
 
Posts: 2
Joined: 21:25, 11 August 2014


Re: A-800PRO Upper mode doesn't remeber MIDI channel

Postby dubwoofer » 23:05, 11 August 2014

I emailed and got a response from Roland about this issue. It's a known problem and they have asked their engineers in Japan if it can be fixed in a firmware update. I'm hoping since the APRO keyboards are still being sold they will be more inclined to follow through with an update, but I'm not holding my breath...
dubwoofer
 
Posts: 2
Joined: 21:25, 11 August 2014

Re: A-800PRO Upper mode doesn't remeber MIDI channel

Postby rolyam » 19:12, 24 July 2016

Still does not work? No fix?

Basic function of masterkeyboard does not work ... tragedy !!!
rolyam
 
Posts: 19
Joined: 14:06, 26 November 2013


Return to Synthesizers and Keyboards

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests