Clicks when using EXT USB and Delay

Forum for Roland's System-8 synthesizer

Clicks when using EXT USB and Delay

Postby cello » 19:13, 23 January 2017

Hi all - getting reports that users are hearing clicks under certain settings on the System-8.

Would be useful if owners could replicate the following settings and report back if they hear clicks or not - many thanks :)

1. Go to Jupiter 8 patch A3
2. Make sure S-8 has EXT USB enabled for sync
3. Set tempo (externally) to 98
4. Press tempo sync button
5. Set Delay/chorus to DLY
6. Set TIME to 1/8D
7. Set LEVEL to 110
User avatar
cello
 
Posts: 1362
Joined: 11:47, 1 August 2011
Location: Glasgow, UK


Re: Clicks when using EXT USB and Delay

Postby rcmusic35 » 19:22, 23 January 2017

Thanx a lot for this. I just want to add, that you should be able to replicate it even in midi external mode, with other patches thats has delay. The main conditions are: be in external mode (usb, midi, auto...), have tempo sync button ON, and use any of the delay effects (dly, pan, dly+ch). thanx
rcmusic35
 
Posts: 28
Joined: 17:33, 23 January 2017

Re: Clicks when using EXT USB and Delay

Postby rsaintjohn » 19:30, 23 January 2017

As noted elsewhere, I replicated this. Regarding "Make sure S-8 has EXT USB enabled for sync", my System 8 was just set to Auto, and I had the S8 MIDI IN connected directly to a Novation Circuit MIDI OUT with a MIDI Din cable.
User avatar
rsaintjohn
 
Posts: 258
Joined: 02:56, 23 May 2015
Location: Cleveland, OH USA

Re: Clicks when using EXT USB and Delay

Postby rcmusic35 » 17:19, 6 April 2017

Fixed with the new update 1.12. Happy ! You'll just hear a delay variation when changing patch but no more clics!! :-))
rcmusic35
 
Posts: 28
Joined: 17:33, 23 January 2017


Return to System-8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests